Workshops

Introductie workshops

Keramiek - Mozaik - Poly-mer

Keramiek

Workshop

Keramiek

Duurt 2 ½ uur en de werkstukken kunnen 3 weken later opgehaald worden. Kosten 22,- pp incl koffie/thee en materialen(klei,engobe en stoken).

Volwassencursus

Een cursus duur is 8 weken met een eventuele verlenging van 4 weken. We hebben beginners en gevorderde lessen e.e.a in samenspraak met cursist.

Kindercursus

Een cursus duur is 8 weken, hier leren de kinderen alle basis technieken om met klei te kunnen werken.

Kinderworkshop

Duurt 2 uur. Hier leren ze om met hun handen een holle vorm op te bouwen. Ondertussen ontstaan er allerlei kommetjes, vazen en bloem potjes met elk een heel eigen karakter, daar kunnen weer leuke dier en/of mens vormen uit gebouwd worden. De werkstukken worden na een droogtijd van 2 weken gebakken en kunnen dan opgehaald worden.

Gehandicapten

Op locatie en/of in onze workshop plaats kunnen ook gehandicapten volop hun gang gaan. Soms werken we in het platte vlak of met mallen of een andere basis zoals een fles of plastic bakje. Hier is het altijd afhankelijk van de behendigheid van de cursisten. Zie ook enkele v.b op de website.

Mozaïk

Mozaik

Volwassencursus

Een cursus duur is 4 weken. Het leukst is als U uw eigen tafeltje of een diameter meeneemt om een mozaïk op te maken. We kijken samen naar een gewenst patroon en kleuren om het geheel uit te voeren. We werken met gebroken tegels, kleine tegels en met kiezelstenen.

Workshop volwassenen

Duurt 3 ½ uur voor een tableau van ong. 20/30 cm de werkstukken kunnen meteen mee naar huis gevoegd en wel. Kosten 22,- pp incl koffie/thee en materialen(steentjes, lijm en voegen specie). Dagworkshop evt een groter tableau, incl lunch 42,50

Kindercursus

Een cursus duur is 4 weken. We maken op bestaande materialen ( doosje,dienblaadje etc)een mooie tableau uitgaand van een eigen tekening of plaatje uit tijdschrift. We werken met verschillend tegels en/of met kleine glazen mozaïkjes. V.b op de website.

Kinderworkshop

Duurt 2 ½ uur voor kinderfeestje of partijtje kunnen we een doosje, spiegeltje en/of schaal bekleden. Kosten 17,50 pp met minimale deelname van 8 kinderen. De werkstukken kunnen na het voegen meteen mee naar huis.

Gehandicapten

Op locatie en/of in onze workshop plaats kunnen ook gehandicapten volop hun gang gaan. Afhankelijk van de behendigheid van de cursisten. Zie ook enkele v.b op de website.

Cursus en/of Workshop Poly-mer clay

Poly-mer clay

Wat en hoe?

We maken van poly-mer clay ( fimo ) canes (rolletjes)in je favoriete kleuren. Steeds in wisselende dessins zoals b.v Hundertwasser, bloemen, spiraal, caleidoscoop en mokume canes. Plakjes van deze canes ga je vervolgens verwerken op voorwerpen zoals: pennen, kralen ( rond, rechthoekig of vierkant ) voor armbanden of kettingen, sfeerlichtjes, sleutelhangers, wijndoppen, sierspelden, oorbellen, hangers etc. Eigen gemaakte kralen kun je eventueel combineren met bestaande kralen uit onze voorraad. Iedere workshop bieden wij nieuwe technieken aan die je soms kunt combineren met eerder geleerde technieken. Kies je ervoor gebruik te maken van onze zelfgemaakte canes dan is dat ook mogelijk.

Waar en wanneer?

Aan huis hebben we een atelier waar we 1x op zaterdag en 1x op maandagavond ( 19.00 tot 22.00) workshops geven per maand. De tijden zijn van 10.15 te beginnen met koffie en iets lekkers om een oriëntatie te maken van wat je wil. We gaan door tot ong. 15.30. Deze workshop is incl. lunch (rond 13.00) en de kosten zijn 35,- pp.( incl. fimo,draad en het bakken) Denk hierbij aan personeel uitjes, zussen(schoon)-vriendinnen,moeder-dochter dag of vrijgezellen feestje.

Op locatie

Heeft u zelf een ruimte of ontmoetingsplaats dan komen wij graag naar U toe. ( min.10 max.15 personen ) Reistijd en benzine in overleg. Weet U zelf een groep samen te stellen dan zoeken we samen naar een geschikte datum.

Kinderworkshops

Denk hierbij aan 4 lessen op b.v woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 of vroeg in de avond op maandag van 18.30 tot 20.30. Instromen kan op iedere willekeurige datum van september t/m april.
Kinderfeestje kan uiteraard op afspraak en duurt ong. 2 1/2 uur incl. wat lekkers en een drankje.( max. 8 kinderen). Kosten 15,- incl materialen en consumptie.